Desigual

Desigual är en klädkedja som grundades i Barcelona i Spanien år 1984. Även om företaget är baserat i Spanien grundades det av en schweizare, Thomas Meyer. Desigual säljer kläder för kvinnor, barn och män, och dessutom accessoarer och skor för kvinnor. Deras signum och utmärkande stil är starka färger, vågade mönster, nyskapande graffitikonst, asymmetriska designer och lapptäcksdekorationer. Kedjan har gått med vinst sedan sitt första år, och hade år 2011 en omsättning på 560 miljoner euro. Det är numera ett globalt företag, med 2 900 anställda i 72 olika länder, däribland Sverige.Desigual_at_The_Brandery_Winter_Edition_2010

Förutom sina kläder utmärker sig Desigual genom att ha en tydlig filosofi, som de menar baseras på positivitet, tolerans, engagemang och skoj. Desiguals designteam består av 25 designers, och inför varje årstid skapar de en kollektion som består av mer än 1000 olika plagg, som alla bygger på ett och samma koncept. Dessa koncept kan vara mer eller mindre konkreta. Några exempel från föregående år är ”Real Life”, ”Magic Stories”, ”Luxury Feelings”, ”Me & You”, ”Better & Better”, ”Wow”, ”Life is Cool”, ”All Together” och ”Handmade”. År 2011 började Desigual även samarbeta med den franske designern Christian Lacroix.

Förutom dessa återkommande koncept har Desigual även skapat en tillfällig kollektion genom ett samarbete med Cirque de Soleil i juni 2011. Kollektionen, som innehöll både kläder och accessoarer, bestod av 60 plagg, och döptes till ”Desigual inspired by Cirque de Soleil”. Kläderna såldes både i Desiguals butiker och i Cirque du Soleils butiker i anslutning till deras shower.

Klädkedjan har även drivit ett antal originella kampanjer för att locka kunder. I januari 2011 lanserade de till exempel en kampanj i Spanien och Portugal som gick ut på att man fick kläder gratis om man kom in i butiken i bara underkläderna. Kampanjen blev uppenbart en framgång i Spanien och Portugal, då man under sommaren samma år upprepade den i en rad andra länder, bland annat Sverige.

pulse