Hur startar man en egen klädaffär?

Många modeintresserade drömmer om att någon gång få möjlighet att starta sin egen klädbutik. Att lyckas med detta och överleva den minst sagt tuffa konkurrensen kräver dock att man är väl förberedd. Precis som när det gäller alla typer av företag så finns det flera saker som man måste tänka på innan man sätter igång. Först och främst måste man se på marknaden som den ser ut idag. Behövs det verkligen en till klädbutik? För att kunna konkurrera med giganterna inom branschen som H&M och Zara så måste man hitta någon slags nisch och sälja en viss typ av kläder. Problemet med nischer är bara att det kanske inte finns tillräckligt många människor som är intresserade av att köpa kläderna. Det är viktigt att man ser till så att det finns ett hyfsat stort kundunderlag innan man drar igång.

 

Läge och marknadsföring
Två mycket viktiga aspekter för att sticka ut i konkurrensen är att butiken har ett bra läge och att man lyckas med marknadsföringen. När det gäller läge så är det inte bara viktigt att butiken ligger så centralt i staden som möjligt, utan också att den ligger i rätt kvarter. Det kan krävas en hel del undersökningar av hur marknaden ser ut och hur de potentiella kunderna beter sig för att hitta rätt lokal och rätt plats. När det gäller marknadsföring så måste man hitta ett effektivt sätt att nå ut till så många som möjligt. Ett nystartat företag har sällan tillräckligt med kapital i ryggen för att kunna satsa på dyr tv-reklam i flera omgångar, utan man måste hitta ett ekonomiskt sätt att marknadsföra butiken på som samtidigt når ut till så stor del av de tilltänkta kunderna som möjligt.Klädaffär2

 

Ekonomi och fakturering
Den ekonomiska biten kan vara svår, tidskrävande och tråkig för den som saknar kunskaper eller inte är tillräckligt intresserad av just denna aspekt av att driva ett företag. Många startar en klädaffär tillsammans med någon annan som kanske har ett helt annat kompetensområde än en själv. Detta gör att man kan dela upp sysslorna mellan sig och täcka var sitt specialområde. När det gäller fakturering så är det viktigt att man hittar ett effektivt och smart sätt att utföra detta på. Det kan vara jobbigt att behöva ligga ute med pengar och därför kan det vara bra att ta en titt på olika system för att förenklar faktureringsprocessen. Med företag som Fakturino som samarbetar med aktörer inom factoring, får man betalt direkt och slipper därmed problem med dröjande fakturor. Detta kan vara värt mycket för ett nystartat företag och innebär att man skaffar sig en mer stabil ekonomi.

pulse